Kepala Talapia Goreng Masam Pedas
Ads go here
Kali ini kami ingin berkongsikan satu resepi mudah untuk meggoreng ikan kepada mereka yang sukakan kelainan. Bahan-bahan memang sentiasa ada dalam rumah kita. Jom baca resepi di bawah.
KEPALA TALAPIA GORENG MASAM PEDAS
Bahan-Bahan:- 2 ketul Kepala Ikan Talapia
- Asam Jawa - Tak perlu banyak sebab nanti terlalu masam
- 2 sudu makan cili giling
- Garam secukup rasa
- Serbuk perasa
1. Campur semua bahan dan gaul hingga sebati
3. Baki cili dan asam jawa termasuk biji letakkan dalam kepala ikan
4. Panaskan minyak dan goreng
5. Apabila masak, siap untuk di makan
Sedap dimakan ketika panas-panas. Warnanya agak kehitaman kerana digaul dengan cili giling dan asam jawa. Kepada yang suka masam dan pedas, memang sedap.
Selamat mencuba.
Ads go here
Comments